Direct naar de content

Loop een dagje met ons mee

Blogger: Simon Hendriks

Wanneer we met de vergadering willen beginnen, plopt er nog snel een berichtje van Nico in de groepsapp. “Sorry jongens, ik ben wat later, ik moest echt nog even [vul willekeurige experimentele handeling in] inzetten”. Alsof we dat excuus niet al vijftien keer gehoord hebben… Toch herkennen we onszelf nét iets te goed in het bericht. Hadden we beter moeten plannen? Misschien, maar sommige dingen in het lab heb je nu eenmaal niet in de hand.

08:30 – Mijn lieftallige teamgenoten druppelen langzaam de studentenruimte binnen. Eerste taak? Koffie halen, zonder deze karakteristieke katalysator is geen enkel iGEM project ooit van de grond gekomen. Met de koffie in de hand gaan we nog even babbelen over hoe druk iedereen het vandaag wel niet heeft. Maar na een half uur beseffen we dat het toch echt tijd is om productief te gaan zijn. De eindstreep is dichtbij, en we willen natuurlijk mooie prijzen winnen!

Drie teamleden van het iGEM team van Wageningen die kletsen en aan de koffie zitten met elkaar.
Wat zijn we blij dat de koffie gratis is in ons gebouw! Zo komen we de dag wel door.
iGEM-team Wageningen

09:00 –  De laptops worden snel opengeklapt, de labjassen aangetrokken en iedereen duikt vol goede hoop de nieuwe dag in. Gaat het vandaag wél lukken om een grote doorbraak te forceren? Iedereen is er in ieder geval van overtuigd. Let’s go!

11:30 – Stuk voor stuk verschijnen er verslagen gezichten in de studentenruimte. Je hoort de gebruikelijke “Het móét aan de bacterie liggen” van een laborant of “Hmmmpppffff” vanachter het computerscherm van een modelleerder. Na een korte brainstormsessie/mentale gezondheidsinterventie en een stevige lunch trekken we weer vol verse moed ten strijde.

Op biotechnologie.nl bloggen drie Nederlandse teams over hun deelname aan de iGEM competitie van 2023. Lees meer over iGEM.

14:30 – Ding! Ding! Het is tijd voor de iGEM-extra’s. Dat betekent stoppen met onderzoek en aan de slag met alles wat nog meer belangrijk is voor de iGEM-competitie. Overleg met boeren, presentaties bouwen en natuurlijk mag het grote eindresultaat van de iGEM-competitie niet ontbreken in dit rijtje: de WIKI. Dat is de website waarop alles, maar dan ook ALLES staat wat we de afgelopen maanden hebben gedaan. Het is onze kers op de taart.

Teamleden van iGEM Wageningen zijn in overleg met boeren over hun volgende stappen. Wat kan dit project voor de fruitboeren in Nederland betekenen.
Wij gaan regelmatig in gesprek met Nederlandse fruitboeren. Zonder hun inbreng hadden we dit project niet voor elkaar gekregen.
iGEM-team Wageningen

17:30 – De werkdag zit erop, de spulletjes worden ingepakt. Klaar voor een nieuwe dag. Maar dan stelt iemand voor om vanavond toch nog een ‘kleine’ borrel te doen. Nu maar hopen dat het het arbeidsethos van de volgende dag niet beïnvloedt….

Natuurlijk verschilt het van dag tot dag hoeveel we gedaan krijgen. Maar al het harde werk van de afgelopen maanden mag er zijn! Met trots presenteren we dan ook onze WIKI: https://2023.igem.wiki/wageningenur/. Waarop je al onze bevindingen kunt vinden. Op naar de finale in Parijs!

Lees meer van team Wageningen

Deel dit artikel