Direct naar de content

Oui, oui, Paris!

Zoals altijd wordt de iGEM-competitie dit jaar afgesloten met een Giant Jamboree. Omdat deze dit jaar vanwege corona niet in zijn normale format plaats kon vinden, zijn er over de hele wereld ‘Jamboree Parties’ georganiseerd. Wij hadden het geluk dat we aan mochten sluiten bij de Jamboree Party van iGEM-team Paris Bettencourt in het hartje van Parijs!

De weg naar Parijs was, letterlijk en figuurlijk, niet makkelijk. Niet alleen hebben we keihard moeten werken om ons project te realiseren, op de dag van vertrek bleek een van de auto’s waar we mee zouden rijden kapot te zijn. Gelukkig hebben we een paar buskaartjes weten te bemachtigen, waardoor we alsnog met zijn allen diezelfde dag in Parijs aankwamen.

Studenten voor de Eiffeltoren. We hebben Parijs bereikt voor de finale, de Giant Jamboree.
We hebben Parijs bereikt voor de finale, de Giant Jamboree. Copyright, iGEM team Eindhoven, eigen foto

De Jamboree duurde elf dagen. Tijdens onze eerste dagen in Parijs was het programma volledig online, wat ons de mogelijkheid bood om Parijs te ontdekken. Op onze tweede dag in Parijs vond de bekendmaking van de nominaties plaats, welke wij tijdens ons tripje naar Disneyland hebben kunnen volgen. Hier kwamen wij er dan ook tot onze verrassing achter dat we voor vijf special awards zijn genomineerd, samen met een nominatie voor best track! Dit goede nieuws maakte onze dag natuurlijk nóg mooier dan hij al was, en we hebben de rest van de dag op onze roze wolk in Disney doorgebracht.

Op vrijdag 12 november begon het echte werk, vanaf deze dag waren er lezingen, presentaties en een feest georganiseerd door het iGEM Paris Bettencourt. Teams vanuit heel Europa waren aangesloten om samen de online Giant Jamboree te volgen. Het was supervet om te horen waar alle andere teams aan hadden gewerkt dit afgelopen jaar, en ook heel interessant om in discussie te gaan met anderen over ons eigen project.

Op biotechnologie.nl bloggen drie Nederlandse teams over hun deelname aan de iGEM competitie. Lees hier meer.

Zondag was het tijd voor het moment waar alle teams naar uit hadden gekeken: de prijsuitreiking. Het was ons doel om een gouden medaille te behalen, en ik kan met trots vertellen dat het ons is gelukt! Terwijl we de namen op het scherm bekeken liep de hartslag bij menig teamlid hoog op. De ontlading was dan ook groot toen we onze teamnaam bij de gouden medaillewinnaars zagen staan.

Helaas hebben we geen award in de wacht weten te slepen, maar we hebben wel een klein beetje mee kunnen vieren met de Nederlandse teams die dit wèl is gelukt. Al met al hebben de Nederlandse teams het namelijk supergoed gedaan dit jaar, en dat is iets waar we trots op mogen zijn!

Een groepsfoto. Ons iGEM team samen met het team uit Delft en iGEM oprichter Randy Rettberg.
Een groepsfoto samen met iGEM team Delft en iGEM oprichter Randy Rettberg Copyright, iGEM Eindhoven 2021, eigen foto

Deel dit artikel