Straight to content

Eerste prijs voor Delfts team in Parijs

Auteur: Huyen My Nguyen
Gepubliceerd op:

De spanningen lopen hoog op als we naar Parijs gaan om ons onderzoek te presenteren. Wat ontwikkelen de anderen iGEM-teams in Europa? Iedereen presenteert zijn onderzoek, maar er gaat er maar één met de trofee naar huis.

iGEM (international Genetically Engineering Machine) is een wereldwijde wedstrijd voor het verbeteren van de wereld met synthetische biologie. 375 teams werken in het laboratorium tot het moment van de waarheid: de jamboree in oktober 2019 in Boston (USA).

Wachtend op de start van de InParis bijeenkomst.

iGEM Delft

We gaan naar Parijs! Dit jaar organiseren de iGEM-teams van Parijs de Europese iGEM-bijeenkomst, zodat de Europese teams zich tot in de puntjes kunnen voorbereiden op hét evenement in oktober in Boston. Aangekomen in ons hostel komen we de andere teams tegen. We nemen samen gezellig een drankje, kletsen over onze iGEM-ervaringen en spelen tafelvoetbal, wachtend tot de officiële bijeenkomst van start gaat.

De twintig aanwezige teams komen uit zeven verschillende Europese landen, van Finland (Aalto-Helsinki) tot Griekenland (Thessalië). We komen Nederlandse bekenden tegen, zoals team Leiden en Wageningen, maar we ontmoeten ook veel nieuwe teams. De bijeenkomst gaat van start en de directeur, Randy Rettberg, is ook aanwezig. Hij is de oprichter van iGEM en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de synthetische biologie. Rettberg geeft een praatje over hoe iGEM is ontstaan en hoe belangrijk synthetische biologie is, waarna de mini-Jamboree begint.

Kauwgom en cultuur snuiven

Wij presenteren ons project pas op dag twee, dus luisteren we eerst aandachtig naar andere teams. Zo was team Kopenhagen er, dat een kauwgom ontwerpt die de ovulatie van een vrouw vaststelt. Alle presentaties worden beoordeeld door een jury, net zoals aan het einde van de hele competitie in Boston. Daarnaast is er een postersessie waarbij de teams onderling kunnen discussiëren. Na deze eerste dag gaan we naar het centrum van Parijs om de Franse cultuur te snuiven.

iGEM Delft in discussie met het team Nantes over de wetenschappelijke poster.

iGEM Delft

Spanning

Op de tweede dag staan we weer vroeg op, want vandaag zijn wij aan de beurt om te presenteren. Ondanks de late nacht zijn er al een hoop andere teams aanwezig in de zaal. Ik zit vol spanning te wachten. Het is klokslag tien uur. Mijn teamgenoten staan op en knallen onze presentatie over Sci-Phi 29, een nieuwe genetische sleutel die wetenschappers toegang geeft tot meer bacteriesoorten. Twee presentaties na ons presenteert iGEM Leiden en we juichen ze toe.

Dan is het tijd voor de prijsuitreiking en de spanning loopt op. De jury vond dat we de presentatie op een leuke en begrijpelijke manier hebben overdragen en de vragen scherp hebben beantwoord. Yes, we winnen de prijs voor beste presentatie! Nu op weg naar de echte overwinning in oktober.

De prijs voor de beste presentatie in Parijs! We winnen een replica van de Eiffeltoren en een goodiebag.

iGEM Delft

Deze blog is geschreven door teamlid van iGEM Delft Huyen My Nguyen

Het iGEM team van Delft 2019: Boven v.l.n.r. Esther Hoogerwerf, Huyen My Nguyen, Weronika Hoska van Aken, Hafsa Akaouche, Sagarika Govindaraju, Renée van der Winden.
Onder v.l.n.r. Marco Valentim Becker, Mu-En Lu, Osman Esen, Dennis Kenbeek, Joel Clotet i Peretó.

Sunnie van de Werken


Logo iGEM Delft

iGEM Delft

iGEM (international Genetically Engineering Machine) is een wereldwijde wedstrijd voor het verbeteren van de wereld met synthetische biologie. 375 teams werken in het laboratorium tot het moment van de waarheid: de jamboree in oktober 2019 in Boston (USA).

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Embryo-modellen uit het lab: wat kun je ermee?

  • Ziekten genezen
  • Ziekten voorkomen
 • Embryo’s uit het lab: mini-mens of klompje cellen?

  • Ziekten genezen
  • Ziekten voorkomen
 • Beleef de evolutie

Meer artikelen