Straight to content

iGEM 2022 – team MSP Maastricht

Team MSP Maastricht wil zout-etende bacteriën inzetten als oplossing voor het wereldwijde zoetwater tekort. Daarvoor werken zij aan lichtgevoelige eiwitten die moeten voorkomen dat hun gemodificeerde bacteriën het opgenomen zout weer aan de omgeving afgeven.

De Maastrichtse student Helène Rulkens blogt tijdens de iGEM-competitie over de worstelingen, doorbraken, hoogte- en dieptepunten die haar team meemaakt tijdens het ontwikkelen van een methode om zoutwater om te zetten in zoetwater met behulp van gemodificeerde zout-etende bacteriën.

Lees de blogs van team MSP

  • Van iGEM team naar startup

    • MSP Maastricht
  • Tegenslagen voor de Wiki Freeze

    • MSP Maastricht
  • iGEM als sleutel tot innovatie

    • MSP Maastricht
  • Blauwalg, toch niet zo vervelend?

    • MSP Maastricht
  • Pruimen als voorteken van voedseltekorten?

    • MSP Maastricht