Direct naar de content
Een microscopische fotot van een bacteriële biofilm

iGEM 2023 – Team Groningen

Team Groningen verandert E. colibacteriën in een detectie- en opruimsysteem voor bacteriële plakkaten op medische implantaten. Zo wil het team infecties na onder andere gewrichtsvervangende operaties beperken.

Student Thomas Westerhuis blogt de komende maanden over de ontwikkelingen van ‘bye-o-film’. Hij deelt de ervaringen, doorbraken en worstelingen die het team tijdens het project doormaakt.

groepsfoto iGem Groningen
CC0 by iGem Groningen

Lees de blogs van Team Groningen

 • Van veertien samengeraapte studenten naar een team

  In essentie hebben we vanuit een 14-koppig groepsproject binnen acht maanden een klein bedrijfje uit de grond gestampt. Een uitdaging waar geen van ons zich van tevoren kon voorstellen wat daar allemaal bij komt kijken. 

  • Groningen
 • Samenwerken gaat makkelijker als we samen werken

  Toen ik acht jaar geleden de open dag van de Hanzehogeschool bezocht, wist ik het meteen. De biologie! Ik werd verliefd op de complexiteit van de biologische cel. Het begint allemaal met dezelfde biologische bouwstenen van DNA’s, RNA’s en eiwitten. Nu gebruiken wij ook precies die bouwstenen om een biosensor te maken die het signaal van binnendringende bacteriën herkent.

  • Groningen
 • Ouder worden we allemaal, maar blijven we ook gezond?

  Gezond oud worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Of het nu gaat om de rug, de lengte, of de algehele conditie; doorgaans gaat het allemaal met de leeftijd achteruit. Gelukkig is de moderne geneeskunde erg vernuftig en zijn we steeds beter in staat om deze beperkingen op te lossen. Maar soms zul je zien dat een goede uitvinding niet waterdicht is.

  • Groningen
 • Biomedici, informatici en designers werken aan veiligere medische implantaten

  Ik was te laat. Toen ik uiteindelijk de zaal gevonden had, helemaal op de zevende verdieping, richtten zich dertien paar ogen op mij. De ogen van de medestudenten waarmee ik de komende maanden zou gaan samenwerken binnen iGEM. 

  • Groningen