Direct naar de content
Kersenboom in bloei

iGEM 2023 – Team Wageningen

Team Wageningen wil vorstschade bij fruitplanten voorkomen. Om oogstverlies tegen te gaan, zetten zij genetisch gemodificeerde Pseudomonasbacteriën in om eiwitten te maken die de bloeitijd van planten uitstellen.

De Wageningse student Simon Hendriks blogt tijdens de iGEM-competitie over de worstelingen, doorbraken, hoogte- en dieptepunten die zijn team meemaakt tijdens het ontwikkelen van ‘PseuPomona’. Een nieuwe strategie om vorstschade bij fruitplanten te voorkomen met behulp van genetisch gemodificeerde Pseudomonasbacteriën. Lees hieronder de blogs van Simon.

De teamleden van het Wageningse iGEM-team
Team Wageningen
iGEM team Wageningen, eigen foto

Lees de blogs van team Wageningen

  • Als een raket met de zandraket

    Het is buiten zonnig, 28 graden en perfect vakantie weer! Toch sta ik hier binnen op het lab al anderhalf uur zaadjes ter grootte van zandkorrels met een tandenstoker in stukjes steenwol te drukken. “Ga experimenten op planten doen” zeiden ze. “Gebruik de zandraket” zeiden ze. “Wordt leuk” zeiden ze. Dit is ook wetenschap.

    • Wageningen
  • Wie, Wat, Wageningen? 

    Aandachtig het nieuws volgen, talloze literatuurstudies en brainstormen onder het genot van goudgeel inspiratiewater. Het gevolg? Een lijst met meer dan dertig kansrijke én kansloze ideeën. 

    • Wageningen